COLIN ROY MONETTE – LUCKY*

Colin Roy Monette is een gitarist uit de ‘Twin Cities’, de tweelingsteden Minneapolis en Saint Paul die deel uitmaken van de Amerikaanse staat Minnesota. Zijn werkterrein situeert zich voornamelijk in de wereld van de jazz- en bluesmuziek, maar naast het vele sessiewerk dat hij uitvoert en zijn gitaarspel bij de jazzformatie ‘Quartette Monette’ neemt hij ook wel eens een soloalbum op zoals de dertien tracks tellende nieuwe cd “Lucky*” die we hier wat nader zullen gaan toelichten.

De nummers op dit album zijn allemaal door Colin Roy Monette zelf gecomponeerd en in verschillende studios in Minneapolis opgenomen. Zijn specialiteit ligt in het bespelen van de elektrische gitaar, maar ook andere instrumenten hebben voor hem geen echte geheimen meer. Hij heeft een diploma in de muziek behaald en geeft sinds een tiental jaren ook les in gitaarspelen. Daarnaast speelt hij sinds enige tijd in Minnesota ook heel wat live-shows met zijn band ‘Spaghetti Monette & The Sauce’.

Op het nieuwste soloalbum “Lucky*” treedt hij naar buiten als een singer-songwriter en ook vocaal kan hij zijn mannetje goed staan, te oordelen naar enkele nummers op deze plaat zoals de akoestische bluestrack “Honest Man’s Misery”, het op werk van J.J. Cale lijkende “Foolish Man” en de van knap gitaarwerk voorziene bluesballad “Summer Love”. Verder levert Colin Roy Monette uitstekend fingerpicking akoestisch gitaarwerk af met de folknummers “Faces In The Clouds”, “Hills Of Sage” en het instrumentale “What Is Cool?”. De eerste single uit deze plaat is het op de bijgaande audiovideo te horen nummer “Go To California”.

‘Foot Stomping Blues’ krijgen we daarna te horen in het nummer “Aurora Borealis Blues” waarvoor het beroemde Scandinavische ‘noorderlicht’ als inspiratiebron dienst heeft gedaan. Maar de meer in de richting van folksongs gebrachte liedjes “Caffeine City” en “You Remind Me” en de zachtjes rockende tracks “Feel Free”, “Hills Of Sage” en “Today” tonen aan dat deze Amerikaanse gitarist en singer-songwriter probleemloos ook andere muziekstijlen aankan. In de wetenschap dat Colin Roy Monette vooral gekend is als blues- en jazzmuzikant vormt dit sober georkestreerde soloalbum “Lucky*” toch wel een heel aangename verrassing voor de vele liefhebbers van de betere akoestische folkmuziek.

(valsam)

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video